Ποιοί είμαστε

Η μυροβόλος  Χίος -το πέμπτο σε μέγεθος νησί του Αιγαίου- είναι ωραία, μοναδική, ευχάριστη και αξέχαστη! Με την μοναδική μαστίχα της, με τα πασίγνωστα αρωματικά μανταρίνια της, με την παράδοση της, με τα αρώματα των γιασεμιών και των λεμονανθών.

Οι ευωδιές στη Χίο είναι μοναδικές, Τα αρωματικά της φυτά, αναδύουν  ένα μεστό και δυνατό άρωμα.

Η επιχείρησή μας  (Μυριέλ) εμπνεύστηκε το όνομα της από τις ευωδιές της  Χίου στις οποίες κυριαρχεί η χαρακτηριστική μυρωδιά της μαστίχας.

Βρισκόμαστε σε ένα από τα πρώτα  Μαστιχοχώρια της νότιας Χίου την Καλλιμασιά.

Η Καλλιμασιά αν και είναι ένα μικρό σχετικά χωριό των 700 ατόμων , διαθέτει   , λαογραφικό Μουσείο, ένα δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο , και λειτουργεί σαν κεφαλοχώρι ανάμεσα στα μικρότερα τριγύρω χώρια.

Εκτός από τα μαστιχόδεντρα που υπάρχουν παντού κάθε άνοιξη ανθίζουν  στην γύρο περιοχή οι αυτοφυής  χαρακτηριστικές κόκκινες τουλίπες.

Η επιχειρηση μας

Η επιχείρησή μας  εμπνέετε από τη φύση  και δημιουργεί σαπούνια με σχήματα και αρώματα χαρακτηριστικά του τόπου μας.  Προωθούνται  για μικρά δώρα , για ενθύμια, και για χρήση.

Κυριο προϊον μας είναι ένα μαλακό σαπούνι γλυκερίνης κατάλληλο για όλα τα δέρματα, με απαλή υφή πλούσιο αφρό και φυσικό άρωμα οπού κυριαρχεί το μαστίχι.

Ακόμα φτιάχνουμε  και αρωματικά  κεριά με ελαφρά φυσικά αρώματα και ιδιαίτερα στολισμένα.  Καθώς και συσκευασίες προσεγμένες και μοναδικές.

 

Λίγα λόγια για το μαστίχι.

 

Το μαστίχι  με τα πολύτιμα συστατικά του είναι , ένα προϊόν - θρύλος, συνυφασμένο με παραδόσεις, και  ιστορικές καταστάσεις, που φτάνει ανόθευτο μέχρι τις μέρες μας. Τελευταία  λόγω των αποδεδειγμένων πλέον και επιστημονικά μοναδικών ευεργετικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων του, προωθείτε  ευρύτατα .

Συγκεκριμένα, έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η ευεργετική δράση της μαστίχας κατά παθήσεων του πεπτικού συστήματος, έλκος στομάχου και φλεγμονώδεις κολίτιδες, η συμβολή της στη στοματική υγιεινή, η σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδης δράση της και το γεγονός ότι αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό. Παράλληλα, η μαστίχα Χίου, συμβάλει στην επούλωση τραυμάτων και στην ανάπλαση της επιδερμίδας.

Νεότερα επιστημονικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι η μαστίχα Χίου μπορεί να διαθέτει και σημαντικές μεταβολικές δράσεις κυρίως υπολιπιδαιμικές και αντιδιαβητικές, οι οποίες αποτελούν ήδη αντικείμενο περεταίρω έρευνας. Σειρά μελετών έχει αποδώσει στη μαστίχα Χίου και αντικαρκινική δράση.

Αντιμικροβιακή δράση αιθέριου ελαίου Μαστίχας Χίου

Σημαντική ερευνητική δραστηριότητα έχει πραγματοποιηθεί γύρω από την αντιμικροβιακή δράση του αιθέριου ελαίου της μαστίχας – μαστιχέλαιο. Στις μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, διερευνάται ο περιορισμός του ρυθμού αύξησης αλλά και η θανάτωση μικροβίων, βακτηρίων και παθογόνων μικροοργανισμών, όταν στα υποστρώματα ανάπτυξης έχει προστεθεί μαστιχέλαιο, το αιθέριο έλαιο της μαστίχας Χίου.

Τα συμπεράσματα των μελετών, επιβεβαιώνουν τη σημαντική αντιμικροβιακή και αντιμυκητιακή δράση του μαστιχελαίου, γεγονός που ενθαρρύνει την αξιοποίηση του, ως συστατικό φαρμακευτικών και άλλων σκευασμάτων προστασίας και περιποίησης.

. http://www.gummastic.gr/el/mastixa-chiou/idiotites-kai-ofeli

 

Η μαστίχα κέρδισε επίσηµα και  οριστικά η την αναγνώρισή της  ως φυσικό φαρμακευτικό προϊόν από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρµάκου (ΕΜΑ),